onsdag 9 januari 2013

Tredje dagen i Barcelona.


Skönt att inte ha något bestämt när man ska "göra stan" som man säger ibland..
Det bästa med att inte "gå i affärer" som brukar vara poppis är att man stannar upp och ser sig omkring på ett annat sätt
Jenny hade hittat en park som verkade intressant, så det fick bli första anhalten.

Såg detta sällskap på håll och undrar vad är detta?
jo det visade sig vara ett begravningståg, vilken religion vet jag inte men skulle tro det var islamiskt.
Spännande att se hur olika saker och ting är, här hemma i Sverige är vi väldigt lågmälda ock lugna.Parc De La Ciutadella hette den en fin mysig park med lekplats ock stora utrymmen att leka på..
En magnifik fontän, ett zoo samt en liten sjö fanns också där inne.
Jag gillar parker i storstäder, för det blir lite som en fristad i allt myller av stressade människor och avgassprutande bilar.
Där kliver man in i en oas av lugn och ro…
Barnen kan man släppa, låta dom springa av sig lite utan att oroa sig för bilar,bussar, och mopeder i full fart.
Vi gick inte in på zoo, det hoppade vi över men bredvid så hittade Junior något,nämligen en idrottshall. Jodå där var det full aktivitet i form av basket..
Klart vi går in och kollar, vet inte alls vad det var för lag och så,men trevligt och lite annorlunda avbrott från allt gående.Vi kom dock inte så långt efter vi kollat in basketen, bredvid så spelades det boule och fotboll, tror det var futsal en variant av fotboll som spelas på mindre plan. "Futsal" här kan ni läsa mer om intresse finns.Vidare mot stranden och havet, denna härliga strandremsa. Det är så skönt och avslappnande att strosa fram, se på barn som leker eller vuxna som bara tar det lugnt. Mañana, Mañana mina vänner..
När man kommit en bit så kommer det ett torg med massa matställen, men där är det också väldigt lugnt så här års, dom flesta är barcabor som är ute och strosar runt.

Linbana ville Junior åka till sin mors förtret,Jodå ingen fara för liknande finns ju på varenda skidort och hur ofta händer det nått med dom? :-)
Nä skämt och sido, gillar man inte sådana så är det ju inte så roligt när man känner hur hela byggnaden gungar i väntan på att få komma iväg..
Strosandet mot okända mål fortsatte, för nu hade vi ingen aning var vi var eller vart vi var på väg. Eller jo efteråt så visste vi ju för plötslig var vi på La Rambla, sådant gör att det är så skoj att gå lite vilse om man kan säga så.

Här finns det mycket att titta på, men som är en riktig turistfälla skulle jag vilja påstå.
Det finns många sköna sidogator som man kan slinka in på, ta en öl eller två och bara titta, njuta av allt man ser.
1 kommentarer:

Niklas Andersen sa...

Trodde att jag kommenterat de här bilderna förut, har i alla fall tänkt göra det! Härliga, man vill verkligen ut och resa.

Typsnittet du frågade efter under mitt inlägg heter "champagne and limousine", finns gratis på dafont.com. Snyggt och stilrent! Har använt det mycket på min hemsida t.ex.